nieuws

CBS-monitor schoonmaakbranche eerste kwartaal 2010

Geen categorie

De schoonmaakbranche heeft in het eerste kwartaal van 2010 5% minder omgezet vergeleken met een jaar eerder. De omzetdaling was sterker dan in het kwartaal ervoor. In de subbranche interieurreiniging van gebouwen ontwikkelde de omzet zich beneden gemiddeld; het bleef 6% onder het niveau van het overeenkomstige kwartaal in 2009. Desondanks is de stemming onder […]

De schoonmaakbranche heeft in het eerste kwartaal van 2010 5% minder omgezet vergeleken met een jaar eerder. De omzetdaling was sterker dan in het kwartaal ervoor. In de subbranche interieurreiniging van gebouwen ontwikkelde de omzet zich beneden gemiddeld; het bleef 6% onder het niveau van het overeenkomstige kwartaal in 2009.

Desondanks is de stemming onder de ondernemers (zo'n 7%) van de schoonmaakbranche opnieuw verbeterd. Ze zijn optimistisch in hun verwachtingen over de omzet en de afzetprijzen. Over de personeelssterkte voor het komende kwartaal zijn de ondernemers echter somber gestemd.

 Het omzetverlies werd veroorzaakt door een beduidend kleiner omzetvolume. De afzetprijzen stegen in het eerste kwartaal met circa 1% ten opzichte van een jaar eerder. In de schoonmaakbranche ontwikkelde de omzet zich minder slecht dan in de zakelijke dienstverlening als geheel. Daar werd bijna 7,5% minder omgezet dan in het eerste kwartaal een jaar eerder.

Reageer op dit artikel