nieuws

Convenant duurzame hotels in Rotterdam

Geen categorie

Hotels en congrescentra in Rotterdam gaan verduurzamen. Op donderdag 24 juni ondertekenen 29 bedrijven samen met Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, Rotterdam Marketing en gemeente Rotterdam de overeenkomst 'Duurzame Hotels en Congreslocaties Rotterdam'. Met deelname aan het convenant werken Rotterdamse hotels en congreslocaties aan het verbeteren van hun milieuprestaties in 2010 […]

Hotels en congrescentra in Rotterdam gaan verduurzamen. Op donderdag 24 juni ondertekenen 29 bedrijven samen met Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, Rotterdam Marketing en gemeente Rotterdam de overeenkomst 'Duurzame Hotels en Congreslocaties Rotterdam'.

Met deelname aan het convenant werken Rotterdamse hotels en congreslocaties aan het verbeteren van hun milieuprestaties in 2010 en 2011.

Het behalen van het Green Key milieukeurmerk vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Dat is een internationaal erkende aanpak voor verduurzaming in de recreatieve sector.

Het bezit van deze Green Key levert veel voordeel op voor hotels en congreslocaties; naast milieubesparing leidt het vaak ook tot kostenreductie.
Daarnaast sluit het aan bij de groeiende behoefte van organisaties om duurzaam in te kopen.

In Rotterdam hebben de Van Nelle Fabriek Ontwerpfabriek en NH Hotels al een Green Key certificering op zak.

Reageer op dit artikel