nieuws

Corine Houtzagers kreeg ruim 4 ton ontslagvergoeding

Geen categorie

Zorgorganisatie Stichting WWZ-Mariënstaete-Valent heeft vorig jaar in totaal voor 700.473 euro aan regelingen betaald aan vertrokken bestuurders. Dat blijkt uit de onlangs verschenen jaarverantwoording van 2009, meldt Zorgvisie.

De ontslagen bestuursvoorzitter Corine Houtzagers kreeg vorig jaar een ontslagvergoeding van 410.000 euro mee. De andere vertrokken WWZ-bestuurders Jules de Vries en Ben van Kampen kregen respectievelijk vergoedingen van 42.473 euro en 248.000 euro. Dit terwijl de zorgaanbieder vorig jaar een negatief resultaat van 6,6 miljoen euro heeft gehaald. Houtzagers blijkt uit de jaarverantwoording tot 1 januari 2010 op de loonlijst van WWZ-Mariënstaete te hebben gestaan. Houtzagers moest in december 2009 het veld ruimen omdat haar draagvlak bij de medezeggenschapsorganen onvoldoende was. De Vries en Van Kampen stapten oktober vorig jaar uit eigen beweging op.

Reactie vakbond
Vakbondbestuurder Linda Groen van Avakabo FNV heeft geen goed woord over voor de ontslagvergoeding van Houtzagers. 'We hebben op twintig april nog een bijeenkomst gehad over een nieuw sociaal plan bij WWZ. Er komen nog zeker gedwongen ontslagen aan. Er was op een bijeenkomst in april sprake van mogelijk wel 65 man. Dan vind ik het schandalig dat deze mevrouw zoveel mee krijgt als ontslagvergoeding.' In het jaarverslag wordt de salarisregeling conform de NVZD-code genoemd.

Verkoop vastgoed
Uit de verantwoording blijkt verder dat de zorgorganisatie nog lang niet uit de problemen is. De bestuurders gaan ervan uit dat pas in 2011 het zogenoemd rendementherstelplan afgerond zal zijn en er weer zwarte cijfers genoteerd kunnen worden. Onderdeel van dit plan is de verkoop van een groot bouwproject waar de zorgorganisatie geen financiers voor kon vinden. In de verantwoording staat: 'Inmiddels is het ongefinancieerde bouwproject in mei 2010 verkocht. Oplevering zal plaatsvinden bij het gereedkomen van de drie torens, waarvan de eerste eind juni 2010 gereed is.' Men denkt tien tot vijftien miljoen euro te verdienen met deze verkoop. (Bron: Zorgvisie)

Reageer op dit artikel