nieuws

Dreigingsniveau terreur blijft beperkt

Geen categorie

Het niveau van de terroristische dreiging in Nederland blijft beperkt. Volgens de voortgangsrapportage Terrorismebestrijding die demissionair minister van Justitie en Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, komen trends die op nationaal en internationaal niveau zijn onderkend op hoofdlijnen overeen met die in het vorige dreigingsbeeld. Eind vorig jaar ging […]

Het niveau van de terroristische dreiging in Nederland blijft beperkt. Volgens de voortgangsrapportage Terrorismebestrijding die demissionair minister van Justitie en Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, komen trends die op nationaal en internationaal niveau zijn onderkend op hoofdlijnen overeen met die in het vorige dreigingsbeeld.

Eind vorig jaar ging het dreigingsniveau van substantieel naar beperkt. Volgens de jongste rapportage blijft het profiel van Nederland passen in het internationale jihadistische vijandbeeld. Het risico op aanslagen is groter voor Nederlandse belangen in het buitenland. Dat geldt ook voor Nederlandse belangen tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Nederlandse overheid houdt de situatie daar nauwlettend in de gaten. In nauw overleg met de Zuid-Afrikaanse autoriteiten zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen.

Reageer op dit artikel