nieuws

‘Energie-onzuinig kantoor is over 10 jaar niet meer te verhuren’

Geen categorie

Wie nu een gebouw ontwikkelt dat niet energiezuinig is, krijgt het over 10 jaar niet meer verhuurd. Je moet nu dus extra investeren in energiemaatregelen. Ik ben er van overtuigd dat de duurzaamheidscertificering zoals BREEAM over een paar jaar omzet is in wetgeving'. Deze woorden spreekt architect Paul de Ruiter in Deerns iD, het magazine […]

Wie nu een gebouw ontwikkelt dat niet energiezuinig is, krijgt het over 10 jaar niet meer verhuurd. Je moet nu dus extra investeren in energiemaatregelen. Ik ben er van overtuigd dat de duurzaamheidscertificering zoals BREEAM over een paar jaar omzet is in wetgeving'.

Deze woorden spreekt architect Paul de Ruiter in Deerns iD, het magazine van Deerns.

De Ruiter houdt in het artikel een pleidooi voor werken met zoveel mogelijk daglicht, dat is voor de medewerkers prettig en scheelt energie omdat verlichting minder lang hoeft te branden.

De architect constateert dat de maatschappij op een keerpunt staat, met vele kantoren langs snelwegen die leeg staan.
‘Daar is veel geld aan verdiend, maar het kan zo echt niet langer. De stijgende energieprijs brengt met zich mee dat toekomstige kantoren wel energiezuinig moeten zijn, anders zijn ze niet meer te verhuren.'

 

Reageer op dit artikel