nieuws

EU pleit voor regels voor bodyscanners

Geen categorie

De Europese Commissie vindt dat er Europese regels moeten komen voor bodyscannners op vliegvelden. Die regels moeten onder meer het vermogen van de apparatuur regelen. Ze moeten bovendien de rechten en veiligheid van passagiers garanderen, meldde de Europese Commissie dinsdag. Ieder land mag zelf blijven beslissen of het scanners op luchthavens toestaat, vindt de commissie. […]

De Europese Commissie vindt dat er Europese regels moeten komen voor bodyscannners op vliegvelden. Die regels moeten onder meer het vermogen van de apparatuur regelen. Ze moeten bovendien de rechten en veiligheid van passagiers garanderen, meldde de Europese Commissie dinsdag.

Ieder land mag zelf blijven beslissen of het scanners op luchthavens toestaat, vindt de commissie. Ze oordeelt dat de scanners een mogelijkheid bieden om de veiligheid op vliegvelden te verbeteren.

De Europese Commissie beoordeelde het gebruik van bodyscanners op EU-luchthavens op verzoek van het Europees Parlement en de EU-landen.

Na een mislukte aanslag op een vlucht van Amsterdam naar Detroit in december 2009 staan er op steeds meer EU-vliegvelden, waaronder ook in Nederland, bodyscanners.

Reageer op dit artikel