nieuws

Europese manager heeft last van stress

Geen categorie

De zorg om psychosociale risico's, zoals stress, geweld en pesterij, neemt toe in Europese organisaties. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de grootste enquête over gezondheid en veiligheid op de werkplek in Europa. De nieuwe gegevens maakte het Europees Agentschap voor de Veiligheid en de Gezondheid op het Werk (EU-OSHA) op 3 juni bekend tijdens […]

De zorg om psychosociale risico's, zoals stress, geweld en pesterij, neemt toe in Europese organisaties. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de grootste enquête over gezondheid en veiligheid op de werkplek in Europa.

De nieuwe gegevens maakte het Europees Agentschap voor de Veiligheid en de Gezondheid op het Werk (EU-OSHA) op 3 juni bekend tijdens de tussentijdse evaluatieconferentie van de Communautaire strategie voor de gezondheid en veiligheid op het werk.

Vier van de vijf Europese managers zijn bezorgd over werkgerelateerde stress, zo blijkt uit de Europese bedrijvenenquête over nieuwe en opkomende risico's (ESENER), waardoor stress op het werk net zo belangrijk wordt voor bedrijven als ongevallen op de werkplek (79%). Werkgerelateerde stress is zeer ernstig in gezondheids- en sociaal werk (91% van de bedrijven beschouwt het als enigszins of behoorlijk zorgwekkend) en in het onderwijs (84%).

Bron: Arbo-nieuwsbrief 8 juni

Reageer op dit artikel