nieuws

Ex-topman van Icare krijgt jaar gevangenisstraf

Geen categorie

De Noordelijke Fraudekamer heeft te Assen de ex-topman Bart V. van thuiszorgorganisattie Icare veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden, omdat hij zich volgens de rechtbank schuldig heeft gemaakt aan witwassen.

Bart V. heeft, als topbestuurder van een grote zorginstelling, door middel van oplichting een geldbedrag van 1.3 miljoen gulden buiten de macht van die zorginstelling gebracht. Vervolgens heeft hij er voor gezorgd dat een rechtspersoon buiten de zorginstelling van dit strafbare handelen heeft geprofiteerd. De rechtbank heeft in haar vonnis ook besloten dat de verdachte het bedrag van 1.3 miljoen gulden in tegenwaarde van euro's aan de zorginstelling moet vergoeden.

Lees hier de hele uitspraak.

Zie ook:
Bart V., oud-topmanThuiszorg Icare, voor de rechter
Eis zes jaar cel voor ex-topman Icare
Icare doet aangifte tegen ex-bestuurder
Icare-topman in april 2010 voor rechter

Reageer op dit artikel