nieuws

GroenLinks wil recht op flexibele werktijden

Geen categorie

Werknemers moeten een wettelijk recht krijgen op meer flexibele werktijden. Tweede Kamer lid Van Gent van Groen Links heeft aangekondigd een initiatiefwetsvoorstel in te dienen dat dit mogelijk moet maken. Een voorontwerp voor de zogenoemde Wet recht op flexibele arbeidstijden wil de partij eerst voorleggen aan onder meer werkgevers- en werknemersorganisaties. Volgens Van Gent zijn […]

Werknemers moeten een wettelijk recht krijgen op meer flexibele werktijden. Tweede Kamer lid Van Gent van Groen Links heeft aangekondigd een initiatiefwetsvoorstel in te dienen dat dit mogelijk moet maken.
Een voorontwerp voor de zogenoemde Wet recht op flexibele arbeidstijden wil de partij eerst voorleggen aan onder meer werkgevers- en werknemersorganisaties.

Volgens Van Gent zijn thuiswerken en flexibele werktijden voordelig voor bedrijven. Zij stelt dat het helpt in de strijd tegen de files als minder werknemers op hetzelfde moment van huis of van het werk vertrekken. Ook kunnen ondernemers meer uren op de dag dienstverlening leveren als het personeel het werk verdeelt tussen bijvoorbeeld zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds.
Bovendien zou het meer gemotiveerde werknemers opleveren, omdat ze werk en privé beter kunnen combineren. (bron: ANP)

Reageer op dit artikel