nieuws

Internetconsultatie URLB 2011 – werkkostenregeling geopend

Geen categorie

De Wet op de loonbelasting 1964 wordt met ingang van 1 januari 2011 door de introductie van de werkkostenregeling ingrijpend gewijzigd. In verband daarmee zouden veel wijzigingen in de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 moeten worden aangebracht. In plaats van deze wijzigingen in de URLB 2001 aan te brengen, waarbij ook diverse artikelen en onderdelen van artikelen zouden moeten worden verplaatst, is ervoor gekozen een nieuwe uitvoeringsregeling in te voeren: de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011 (de URLB 2011).

Dit meldt Kluwersalarisadministratie.nl. De nieuwe elementen in de URLB 2011 zien voornamelijk op de werkkostenregeling. Voor het overige is geen inhoudelijke wijziging beoogd. Wel is van de gelegenheid gebruik gemaakt de regeling te stroomlijnen en te vereenvoudigen.

Internetconsultatie
Om de werkkostenregeling zo effectief mogelijk in te vullen wil het ministerie van Financiën de doelgroep betrekken bij de invulling van de bijbehorende Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011. Daartoe wordt een internetconsultatie gehouden. Reageren op de consultatie kan tot uiterlijk 12 juli 2010 via internetconsultatie.nl/urlb2011. De belangrijkste uitkomsten van de consultatie worden, indien mogelijk, meegenomen in de nieuwe regeling.

Klik hier voor de conceptregeling

Klik hier voor meer informatie over de werkkostenregeling

Reageer op dit artikel