nieuws

Manager ggz verdiende 65.000 euro per maand

Geen categorie

Een interim-manager van GGZ Delfland heeft een half jaar lang 65.000 euro bruto per maand verdiend om een conflict in deze instelling voor psychiatrische patiënten op te lossen. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Een woordvoerder van GGZ Delfland bevestigt dit tegenover de krant. En een bestuursvoorzitter die wegens het conflict van de raad van toezicht moest opstappen, was slechts twee jaar in dienst en kreeg na zijn vertrek toch ruim 200.000 euro mee.

Ruzie
Vorig jaar ontstond ruzie tussen het personeel en de leiding van de ggz-instelling. Een groep psychiaters en 185 van de 1.051 medewerkers gingen vorig jaar weg. De psychiaters en een deel van het personeel verweten bestuursvoorzitter Hans Boelen wanbeleid, intimidatie en het aanzetten tot valsheid in geschrifte. GGZ Delfland had eind vorig jaar 11.400 patiënten in behandeling en 410 bedden.
Enkele dagen na het opstappen van de bestuursvoorzitter werd interim-manager Johan Wagenaar aangesteld. Hij voerde een reorganisatie door en trok een nieuwe bestuursvoorzitter aan. Hij verdiende in dat halve jaar ongeveer 400.000 euro bruto. 'Maar we hebben hem ook heel erg nodig gehad', zegt de woordvoerder van GGZ Delfland.
Ex-bestuurder Boelen kreeg van deze ggz-instelling ruim twee ton mee: GGZ Delfland betaalde hem na zijn vertrek zes maanden door (ruim 100.000 euro) en hij ontving verder een ontslagvergoeding van 107.500 euro.

Klachten
Het jaarverslag, dat 31 mei 2010 is uitgekomen, meldt dat het aantal patiënten dat een klacht bij GGZ Delfland heeft ingediend over hun behandeling vorig jaar is gestegen van 36 naar 56. (Bron: NRC Handelsblad, 1 juni 2010)

Meer informatie
Lees meer over zorgbestuurderssalarissen op onze site.

Reageer op dit artikel