nieuws

Meeneemtoilet voorkomt hoge nood onderweg

Geen categorie

Herkenbaar? Hoge nood onderweg, maar nergens in de buurt is een toilet te vinden. Een nieuw product, Roadbag (voor mannen) en Ladybag (voor vrouwen), biedt daarvoor een compacte, makkelijke en hygiënische oplossing: het 'meeneem-noodtoilet' in zakformaat. Het noodtoilet biedt uitkomst in de file, tijdens wandel- of fietstochten, op een buitenlandse parkeerplaats, en overal waar men […]

Herkenbaar? Hoge nood onderweg, maar nergens in de buurt is een toilet te vinden. Een nieuw product, Roadbag (voor mannen) en Ladybag (voor vrouwen), biedt daarvoor een compacte, makkelijke en hygiënische oplossing: het 'meeneem-noodtoilet' in zakformaat.

Het noodtoilet biedt uitkomst in de file, tijdens wandel- of fietstochten, op een buitenlandse parkeerplaats, en overal waar men niet de gewenste (zuivere) sanitaire voorzieningen vindt.

‘Het geheim van de Roadbag en Ladybag is de superabsorber', legt Ton van de Ven van importeur Vedeve Oirschot uit. ‘De urine komt via de opening in het noodtoiletje terecht. Daar komt het direct in aanraking met speciale, superabsorberende kunststofkorrels. Zo ontstaat er een vaste gel, waardoor er geen druppels meer kunnen vrijkomen. Ook voorkomt de gel dat er onaangename geuren ontsnappen.'

De Roadbag en Ladybag passen in elke jas, tas en dashboardkastje. Het ontwerp van beide 'bags' voorkomt huidcontact met urine en is dus optimaal hygiënisch en geurloos. Elk zakje kan tot 700 milliliter vloeistof verwerken. De doorsnee hoeveelheid urine bedraagt 300 tot 500 milliliter. Het noodtoilet is eenvoudig af te sluiten met een kleefbandje en kan daarna in de afvalbak worden gedeponeerd. Voor optimale hygiëne wordt bij elke product een schoonmaakdoekje bijgeleverd.

Meer informatie: www.roadbag.nl

Reageer op dit artikel