nieuws

Nederlanders weten weinig over id-fraude

Geen categorie

De helft van de Nederlanders weet niet wat identiteitsfraude is. De helft die dit wel weet heeft slechts beperkte kennis. Nederlanders weten verder nauwelijks wat ze kunnen doen om het risico van identiteitsfraude te verkleinen. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van BZK gedaan is onder een representatieve groep burgers. […]

De helft van de Nederlanders weet niet wat identiteitsfraude is. De helft die dit wel weet heeft slechts beperkte kennis. Nederlanders weten verder nauwelijks wat ze kunnen doen om het risico van identiteitsfraude te verkleinen. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van BZK gedaan is onder een representatieve groep burgers. Het onderzoek richtte zich op kennis, houding en gedrag bij identiteitsfraude.

Degenen die wél weten wat identiteitsfraude is, maken zich redelijke tot grote zorgen over de risico's van deze fraude. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de meeste mensen niet goed weten hoe ze een eventuele fraude met hun identiteit zouden kunnen stoppen.

Het onderzoek is hier te downloaden 

Reageer op dit artikel