nieuws

Omzet schoonmaakbranche omlaag ondanks hogere prijzen

Geen categorie

In het eerste kwartaal van 2010 hebben de schoonmaakbedrijven 5 procent minder omzet behaald in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2009. Het omzetverlies werd veroorzaakt door een beduidend kleiner omzetvolume. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De afzetprijzen stegen in het eerste kwartaal met circa 1 procent ten opzichte van een jaar eerder. In […]

In het eerste kwartaal van 2010 hebben de schoonmaakbedrijven 5 procent minder omzet behaald in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2009. Het omzetverlies werd veroorzaakt door een beduidend kleiner omzetvolume. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De afzetprijzen stegen in het eerste kwartaal met circa 1 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de schoonmaakbranche ontwikkelde de omzet zich minder slecht dan in de zakelijke dienstverlening als geheel. Daar werd bijna 7,5 procent minder omgezet dan in het eerste kwartaal een jaar eerder.
De omzetdaling in het eerste kwartaal van 2010 was het gevolg van een aanzienlijke terugval in het omzetvolume. De interieurreinigers brachten bijna 1,5 procent hogere prijzen in rekening ten opzichte van een jaar eerder.

KLIK HIER voor meer informatie (site CBS) .

Reageer op dit artikel