nieuws

Registratieplicht voor alle private instellingen

Geen categorie

Alle privéklinieken, particuliere verpleeg- en verzorgingshuizen moeten zich laten registreren bij de overheid. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft dinsdag 15 juni 2010 bekendgemaakt dat de plicht eind vorige maand is ingegaan.

Het heeft jaren geduurd voordat de registratieplicht een feit was. De laatste jaren schieten privéklinieken, bijvoorbeeld voor plastische chirurgie, uit de grond zonder dat er toezicht is op de kwaliteit. Verscheidene keren waren er voorvallen waarbij bleek dat de zorg voor patiënten in de klinieken zeer onder de maat was. De overheid bleek vaak niet eens te weten dat de klinieken bestonden, laat staan dat er controle op was.
De registratieplicht moet de greep op de kwaliteit van de instellingen vergroten.

Reageer op dit artikel