nieuws

Spaarpot voor Vitras/CMD van 1,5 miljoen euro

Geen categorie

Zorgverlener Vitras/CMD heeft van de gemeente toestemming gekregen voor het vormen van een 'bestemmingsreserve herstructurering' van anderhalf miljoen euro. Dit meldt de Veenendaalse Krant.

Tot en met 2012 wordt het contract met de zorgverlener verlengd. Het gaat hierbij om jeugdgezondheidszorg voor kinderen tot vier jaar en algemeen maatschappelijk werk. Er volgt een evaluatie en begin 2013 volgt een aanbesteding voor de volgende jaren.

Fusie
CMD is enige jaren geleden gefuseerd met Vitras, dat vanuit Nieuwegein opereert. Het kantoor van CMD aan de Zandstraat werd gesloten. De gefuseerde instellingen kwamen onder de paraplu van het later failliet gegane Meavita. Deze organisatie, met 20.000 medewerkers en 100.000 klanten, was het op één na grootste zorgconcern van Nederland. Ontoereikend bestuur, risicovolle projecten en pretentieuze plannen zorgden voor de ondergang van Meavita. Nu werkt Vitras/CMD samen met Espria, twee jaar geleden opgericht door de Stichting Philadelphia Zorg, Evean Groep en woningcorporatie Woonzorg Nederland. Dat is een organisatie met een omzet van 1,4 miljard euro, 38.000 medewerkers en 224.000 klanten.

Spaarpot
In de provincie Utrecht maken dertien gemeenten gebruik van de diensten van Vitras/CMD. Veenendaal betaalt volgens wethouder Hans Bouwmeester een bedrag per inwoner. De te vormen bestemmingsreserve noemt de wethouder een spaarpotje voor Vitras/CMD. De gemeente volgt de ontwikkelingen nauwgezet. 'We willen niet weer in een situatie belanden als bij Meavita heeft gespeeld', aldus Bouwmeester in de Veenendaalse Krant.

Reageer op dit artikel