nieuws

Surséance van betaling voor kantoorinrichter ASPA

Geen categorie

Kantoorinrichter ASPA Benelux BV heeft 29 juni bekend gemaakt dat de Rechtbank te Utrecht haar een dag eerder surséance van betaling heeft toegekend. De surseance strekt zich tevens uit naar haar zusterondernemingen ASSENBURG BV en ASSENBURG Verkoop BV. Uit het persbericht: Als gevolg van – sinds de intrede van de economische crisis – ernstig verslechterde […]

Kantoorinrichter ASPA Benelux BV heeft 29 juni bekend gemaakt dat de Rechtbank te Utrecht haar een dag eerder surséance van betaling heeft toegekend. De surseance strekt zich tevens uit naar haar zusterondernemingen ASSENBURG BV en ASSENBURG Verkoop BV.

Uit het persbericht:
Als gevolg van – sinds de intrede van de economische crisis – ernstig verslechterde marktomstandigheden en bedrijfseconomische factoren veroorzaakt onder regime van ASPA's voormalige moederorganisatie Samas NV, is de onderneming afgelopen periode aan de grenzen van haar financiële mogelijkheden geraakt.

Hoewel er door vele betrokkenen alles aan is gedaan om de continuïteit van de onderneming veilig te stellen en er intensief en gedegen is gezocht naar alternatieven, is er uiteindelijk geen duurzame oplossing gevonden voor het verwerven van de benodigde financiële middelen.

De bedrijfseconomische situatie bij ASPA en haar zusterondernemingen is momenteel zodanig kritiek, dat het bestuur geen andere mogelijkheid restte dan het aanvragen van surseance van betaling, dat aldus door de Rechtbank is toegekend.

http://www.aspa.nl/

Reageer op dit artikel