nieuws

Terreurdreiging in Nederland afgenomen

Geen categorie

Het risico op een terroristische aanslag in Nederland is dit jaar afgenomen. Dat komt vooral omdat er geen terreurnetwerken in ons land actief zijn en dankzij een intensief antiterrorismebeleid. Dat stelt de internationale verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon in zijn jaarlijkse dreigingsanalyse. De terreurdreiging voor Nederland staat nu op het niveau 'beperkt risico'. Dat is de […]

Het risico op een terroristische aanslag in Nederland is dit jaar afgenomen. Dat komt vooral omdat er geen terreurnetwerken in ons land actief zijn en dankzij een intensief antiterrorismebeleid. Dat stelt de internationale verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon in zijn jaarlijkse dreigingsanalyse.

De terreurdreiging voor Nederland staat nu op het niveau 'beperkt risico'. Dat is de op een na veiligste categorie. In de afgelopen jaren was nog sprake van een 'verhoogd risico' op terreuraanslagen. De grootste dreiging voor aanslagen in Nederland komt momenteel van buitenlandse islamitische terreurgroeperingen en terroristen die een bepaald doel nastreven, zoals links-extremistische dierenactivisten.

Reageer op dit artikel