nieuws

Vakbonden lanceren actiesite

Geen categorie

FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben een speciale actiesite gelanceerd. Daarmee willen zij gedurende de onderhandelingen over een nieuwe CAO beveiligers mobiliseren en actie voeren voor werkzekerheid bij contractovernames. Volgens de bonden zijn de 30.000 beveiligers in Nederland de dupe van de scherpe concurrentie tussen de beveiligingsbedrijven die onder druk van opdrachtgevers sterk […]

FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben een speciale actiesite gelanceerd. Daarmee willen zij gedurende de onderhandelingen over een nieuwe CAO beveiligers mobiliseren en actie voeren voor werkzekerheid bij contractovernames.

Volgens de bonden zijn de 30.000 beveiligers in Nederland de dupe van de scherpe concurrentie tussen de beveiligingsbedrijven die onder druk van opdrachtgevers sterk op prijs concurreren. Daardoor wisselen beveiligingsobjecten regelmatig van beveiligingsbedrijf. Beveiligers zijn er bij dit soort wisselingen niet zeker van dat zij hun baan kunnen behouden. Daarom willen de vakbonden in de nieuwe CAO afspraken vastleggen over werkzekerheid bij contractovernames, mét behoud van arbeidsvoorwaarden. Als werkgevers hierover afspraken willen maken, zijn de bonden bereid de gestelde looneis (loonverhoging van 2%) te matigen.

Beveiligers voeren onder het motto ‘Beveiligers voor een veilige toekomst!' publieksvriendelijke acties. Zo is een cao-onderhandelingsronde verstoord en kregen de werkgevers een EHBO-koffertje: Eerste Hulp bij Objectwisseling aangeboden. De komende periode willen de vakbonden en de beveiligers hun gezicht laten zien bij objecten die wisselen van beveiligingsbedrijf. Ook daar zullen zij het EHBO koffertje aan de werkgever overhandigen.

Meer informatie: www.beveiligersinactie.nl

Reageer op dit artikel