nieuws

Valse identiteit nog gewoon met papiertje

Geen categorie

Fraude met een valse identiteit gebeurt vaak nog steeds met valse kopieën van identiteitsbewijzen. Bedrijven letten soms niet echt goed op. Dat heeft staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) geschreven aan de Tweede Kamer. Ze baseert zich op de meldingen die sinds eind 2008 zijn binnengekomen bij het Meldpunt Identiteitsfraude. Al eerder werd duidelijk dat internet […]

Fraude met een valse identiteit gebeurt vaak nog steeds met valse kopieën van identiteitsbewijzen. Bedrijven letten soms niet echt goed op. Dat heeft staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) geschreven aan de Tweede Kamer.

Ze baseert zich op de meldingen die sinds eind 2008 zijn binnengekomen bij het Meldpunt Identiteitsfraude. Al eerder werd duidelijk dat internet nog geen grote rol speelt bij het ontfutselen van persoonsgegevens.

Bij de proef met het meldpunt kwamen tot 1 maart 438 meldingen binnen. Daarvan gingen er 306 over fraude en acht over fouten in registraties. Ook waren er ingewikkelder vragen over identiteitsfraude.

Hoeveel deze vorm van fraude voorkomt, is niet te zeggen. Wel bleek het meldpunt in een behoefte te voorzien. Daarom is de proef omgezet in een definitief meldpunt.

Reageer op dit artikel