nieuws

Versterking positie van mkb-leveranciers

Geen categorie

De Eerste Kamer heeft het initiatiefvoorstel (31531) aangenomen van de kamerleden Ten Hoopen, Aptroot en Vos over de versterking van de positie van leveranciers uit het mkb.

SGP, ChristenUnie, VVD, CDA, PvdA en de Fractie-Yildirim stemden voor. Het initiatiefvoorstel wijzigt de bagatelregeling in de Mededingingswet. Hiermee wordt de onderhandelingspositie van leveranciers met een beperkt marktaandeel versterkt. Door verruiming van de bagatel kunnen kleine leveranciers vaker mededingingsafspraken maken.

Omzetgrens
Ondernemers met een gezamenlijk marktaandeel van maximaal tien procent krijgen voortaan de mogelijkheid om mededingingsafspraken te maken. Tot nu toe mochten alleen afspraken gemaakt worden als het gezamenlijke marktaandeel niet hoger was dan vijf procent. Daarnaast wordt de omzetgrens als onderdeel van de bagatelregeling geschrapt.

Reageer op dit artikel