nieuws

VPB wil afspraken over gezonde roosters

Geen categorie

De Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB) heeft de vakbonden voorgesteld afspraken te maken over gezonde roosters en behoud van werkgelegenheid. De VPB is van mening dat de CAO alleen dan oplossingen kan bieden voor de problemen waar de branche nu mee te maken heeft. Met drie aanpassingen van de CAO wordt het volgens de VPB mogelijk […]

De Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB) heeft de vakbonden voorgesteld afspraken te maken over gezonde roosters en behoud van werkgelegenheid. De VPB is van mening dat de CAO alleen dan oplossingen kan bieden voor de problemen waar de branche nu mee te maken heeft.

Met drie aanpassingen van de CAO wordt het volgens de VPB mogelijk medewerkers in de beveiliging gezonde roosters aan te bieden. Die aanpassingen zijn:

  • de mogelijkheid om meer- en minder gewerkte uren met elkaar te verrekenen;
  • de mogelijkheid om adv-dagen ook in uren in te plannen;
  • de mogelijkheid om uitsluitend op vrijwillige basis 12-uurs diensten te plannen.

Eventuele besparingen die op deze manier worden gerealiseerd, zullen worden aangewend voor behoud van koopkracht.

Verder willen de werkgevers afspraken maken over overname van het vaste personeel bij contractswisselingen als de opdrachtgever besluit een ander beveiligingsbedrijf te contracteren, en zo de werkgelegenheid garanderen.

Reageer op dit artikel