nieuws

Werknemer ondanks werkdruk tevreden

Geen categorie

Werknemer ondanks werkdruk tevreden

De helft van de werknemers merkt dat hun werkdruk is toegenomen gedurende de eerste maanden van 2010. Toch zijn zij tevreden over hun werk/privé-balans.

Dit blijkt uit recente resultaten van de internationale Randstad Werkmonitor. Ondanks de toegenomen werkdruk vinden werknemers dat zij er in slagen balans te krijgen tussen hun werk en privéleven. Mensen zijn tevreden met het aantal vrije dagen en de vakantietoelage. Balans tussen privé en werk betekent niet altijd dat werknemers de twee kunnen scheiden. Eenderde van de werknemers denkt nog steeds aan werk en/of ontvangt telefoontjes en e-mails in de vrije tijd. De meeste werknemers zeggen dat ze merkbaar beter presteren op het werk na een paar vrije dagen.

Werknemers schatten dat de kans dat zij hun baan verliezen net zo hoog in als drie maanden geleden. In het algemeen verwachten werknemers dat het gemakkelijker zal zijn een andere baan te vinden (72%), dan een vergelijkbare baan elders te vinden (64%). Ongeveer 70% van alle werknemers zijn (zeer) tevreden met hun huidige werkgever. In het algemeen zijn mensen met een lager inkomen minder tevreden dan mensen met een hoger inkomen.

De meest ambitieuze mensen kunnen worden gevonden in Scandinavië; gemiddeld 70% van alle werknemers in deze landen zijn gericht op een promotie. De mate van tevredenheid speelt een rol in het niveau van ambitie. Japanse werknemers hebben ook een sterke focus op promotie; zij zijn het minst tevreden met hun werkgever.

Bron: Flexservice.nl

Reageer op dit artikel