nieuws

Wet versterkt positie MKB-leveranciers bij inkoop

Geen categorie

De Eerste Kamer heeft op 16 juni de Wet ter versterking van de positie van leveranciers uit het MKB aangenomen. De wet regelt dat de positie van kleine leveranciers uit het MKB tegenover grote inkopers versterkt wordt, doordat het voor kleine bedrijven vaker toegestaan wordt om mededingingsafspraken te maken. Daarmee kunnen zij door samen te […]

De Eerste Kamer heeft op 16 juni de Wet ter versterking van de positie van leveranciers uit het MKB aangenomen. De wet regelt dat de positie van kleine leveranciers uit het MKB tegenover grote inkopers versterkt wordt, doordat het voor kleine bedrijven vaker toegestaan wordt om mededingingsafspraken te maken.
Daarmee kunnen zij door samen te werken tegenwicht bieden aan de inkoopmacht van bijvoorbeeld grote retailers en verzekeraars.

In de wet is geregeld dat kleine aanbieders die samen een marktaandeel hebben dat niet groter is dan 10%, samen mogen onderhandelen.

Reageer op dit artikel