nieuws

6e Week van de Alfabetisering start 6 september

Geen categorie

Op 6 september start de zesde editie van de Week van de Alfabetisering. Een week die door middel van ludieke acties verspreid over Nederland aandacht vraagt voor het belang van taal, lezen en schrijven: de benodigde basisvaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving. De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week […]

Op 6 september start de zesde editie van de Week van de Alfabetisering. Een week die door middel van ludieke acties verspreid over Nederland aandacht vraagt voor het belang van taal, lezen en schrijven: de benodigde basisvaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving.

De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week van UNESCO's Wereldalfabetiseringsdag op 8 september. De aftrap van de Week vindt plaats in Den Haag. Het Forum AtotZ geeft maandag in perscentrum Nieuwspoort een persconferentie waarin de leden, waaronder Frans Bauer, Humberto Tan en Daphne Deckers, hun plannen voor komend jaar bekend maken.

Het thema van de Week van de Alfabetisering 2010 is: Samen werken aan geletterdheid draait om twee letters: NU! De Week wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op de vernieuwde website www.weekvandealfabetisering.nl/ vindt u een actueel overzicht van de activiteiten.

Reageer op dit artikel