nieuws

Bedrijven kunnen digitale rekening naar overheid sturen

Geen categorie

Bedrijven kunnen vanaf 1 januari 2011 hun facturen elektronisch indienen bij de Rijksoverheid. Het elektronisch versturen van rekeningen levert het bedrijfsleven een vermindering van administratieve lasten op die kan oplopen tot 8 miljoen euro per jaar, aldus het ministerie van Economische Zaken.

In 2014 wil de Rijksoverheid 80% van de facturen elektronisch ontvangen en verwerken. De ministerraad heeft hier op voorstel van EZ-minister Van der Hoeven mee ingestemd.
Digipoort
Ministeries worden verplicht om zich vanaf 1 januari 2011 aan te sluiten op Digipoort. Digipoort wordt daarmee het 'elektronische postkantoor' van de overheid voor e-facturen. Het UWV en hun leveranciers maken daar op dit moment al gebruik van.
Voor e-facturen is een elektronische standaard vastgesteld die bedrijven moeten gebruiken bij het aanleveren van rekeningen.
De overheid ontvangt jaarlijks ongeveer 10 miljoen facturen, waarvan 2 miljoen gericht aan de Rijksoverheid. Het ministerie van Economische Zaken is in 2008 een project gestart om e-factureren aan de overheid te stimuleren. Op termijn kan de rijksoverheid € 5,5 miljoen per jaar besparen.

Reageer op dit artikel