nieuws

‘Bedrijven kunnen meer doen aan brandveiligheid’

Geen categorie

De commissie-Mans vindt dat burgers en bedrijven meer kunnen betekenen voor de brandveiligheid. Dat is een van de mogelijkheden om de almaar stijgende kosten terug te dringen. Burgers en bedrijven kunnen zich in hogere mate bewust zijn van de risico's en zelf zorg dragen voor meer veiligheid, vindt de commissie. De brandweer heeft de taak […]

De commissie-Mans vindt dat burgers en bedrijven meer kunnen betekenen voor de brandveiligheid. Dat is een van de mogelijkheden om de almaar stijgende kosten terug te dringen. Burgers en bedrijven kunnen zich in hogere mate bewust zijn van de risico's en zelf zorg dragen voor meer veiligheid, vindt de commissie.

De brandweer heeft de taak het veiligheidsbewustzijn en de zelfredzaamheid door voorlichting te vergroten. Dat is een van de aanbevelingen van de commissie onder leiding van de oud-burgemeester van Enschede en huidig waarnemend burgemeester van Maastricht, Jan Mans.

De commissie heeft in opdracht van de Raad van Regionaal Commandanten (RRC) de financiën van de brandweer onderzocht, om het werk betaalbaar te kunnen houden. De commissie presenteerde woensdag haar rapport.

Onder Mans' leiding zocht de commissie naar mogelijkheden om 20 procent te bezuinigen op het budget van de brandweer. Eind 2020 moet dat uitgemond zijn in meer rendement en veiligheid tegen minder kosten. De commissie heeft berekend dat ruim 100 miljoen euro nodig is om 185 miljoen te bezuinigen.

Bezoek ook ons Dossier Brandveiligheid

 

Reageer op dit artikel