nieuws

‘Bewaking Wilders gekraakt’

Geen categorie

Enkele weken geleden zijn geheim agenten erin geslaagd een vuurwapen het Tweede Kamergebouw in te smokkelen tot in de zwaarbeveiligde PVV-fractie van Geert Wilders. Een bron bekend met de situatie heeft een verhaal hierover in De Telegraaf maandag bevestigd. Volgens de krant werd de test uitgevoerd door de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). Dat is een […]

Enkele weken geleden zijn geheim agenten erin geslaagd een vuurwapen het Tweede Kamergebouw in te smokkelen tot in de zwaarbeveiligde PVV-fractie van Geert Wilders. Een bron bekend met de situatie heeft een verhaal hierover in De Telegraaf maandag bevestigd.

Volgens de krant werd de test uitgevoerd door de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). Dat is een speciale eenheid van de Koninklijke Marechaussee. De proef werd gedaan na een klacht van Wilders dat zijn bewaking tekortschoot. In totaal zouden vier tests zijn uitgevoerd, waarvan twee zijn geslaagd en twee niet.

Inmiddels zou de beveiliging op het Binnenhof zijn verscherpt. Een woordvoerder van de afdeling voorlichting van de Tweede Kamer zei hier maandag geen mededelingen over te kunnen doen. Wel zei hij dat ‘mede op initiatief van de Tweede Kamer juist dit soort oefeningen plaatsheeft'. ‘We laten ons adviseren door de verschillende instanties', aldus de zegsman.

Een woordvoerder van de Marechaussee wilde maandag niets zeggen over een mogelijke uitvoering van tests door de BSB. De Telegraaf meldt dat Wilders eerder al in het geheim zelf zijn beveiliging liet testen. Voormalige agenten van een buitenlandse veiligheidsdienst zouden daarbij tot aan de deur van zijn fractiekamer zijn gekomen.

Reageer op dit artikel