nieuws

Btw-vrijstelling (para)medische diensten verlengd tot 1 januari 2011

Geen categorie

Opnieuw wordt de wijziging van de (para)medische vrijstelling in de omzetbelasting uitgesteld. Het bestaande beleid blijft gehandhaafd tot 1 januari 2011. Dit laat minister De Jager van Financiën weten in een nieuw besluit.

De omzetbelasting kent een vrijstelling voor diensten door beoefenaren van een aangewezen (para)medisch beroep. Deze vrijstelling is gewijzigd bij het Belastingplan 2009 en zou in werking treden op 1 juli 2009. De feitelijke werking is echter inmiddels al tot twee maal toe opgeschort.

BIG
De wijziging van de vrijstelling voor (para)medische beroepen houdt in dat ook andere dan BIG-beroepsbeoefenaren van omzetbelasting kunnen worden vrijgesteld. Hun beroep moet dan wel vermeld zijn in een aanvullend kader en de beroepsopleiding en beroepsuitoefening moeten voldoen aan bepaalde gestelde eisen. Omdat nog niet alles concreet is uitgewerkt verlengt de minister nu de overgangsregeling voor gezondheidskundige diensten van (para) medische beroepsbeoefenaren.
Dat betekent dat medische beroepsbeoefenaren die volgens het beleidsbesluit over (para)medische diensten van 28 februari 2008 (CPP2008/78M) vrijgesteld waren van omzetbelasting, dit ook blijven tot 1 januari 2011.

Reageer op dit artikel