nieuws

CBS: geregistreerde misdaad blijft gelijk

Geen categorie

Het aantal door de politie geregistreerde misdrijven is in 2009 gelijk gebleven aan het aantal van het jaar daarvoor: één miljoen in totaal. Het aantal vermogensmisdrijven is in 2009 met 2 procent gestegen, het aantal woninginbraken met 6 procent en het aantal winkeldiefstallen met 9 procent. De stijging van het aantal vermogensmisdrijven wordt vooral veroorzaakt […]

Het aantal door de politie geregistreerde misdrijven is in 2009 gelijk gebleven aan het aantal van het jaar daarvoor: één miljoen in totaal. Het aantal vermogensmisdrijven is in 2009 met 2 procent gestegen, het aantal woninginbraken met 6 procent en het aantal winkeldiefstallen met 9 procent. De stijging van het aantal vermogensmisdrijven wordt vooral veroorzaakt door een forse toename van diefstal met geweld (26 procent ten opzichte van 2008) en bedrog (25 procent).

Dit blijkt uit cijfers, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend heeft gemaakt. In 2008 was nog sprake van een daling van het aantal geregistreerde strafbare feiten van 2 procent.

Reageer op dit artikel