nieuws

De zorg met 1 maatregel beter en goedkoper?

Geen categorie

Is het mogelijk met één maatregel de zorg kwalitatief te verbeteren en overall goedkoper te maken? vraagt Frans Penninx in de LinkedIngroep van Zorgmarkt.net. Verscheidene mensen reageren op deze vraag.

'Heel simpel', luidt een van de reacties: 'in de financiering alles op kostprijs/tariefniveau en geen corrigerende maatregelen, protocollen, minuten, en verevening (nu 90% bij verzekeraars)'.
Een ander stelt dat door consequent te automatiseren je met veel minder administratief personeel toe kan. 'De huidige automatisering van ziekenhuizen is niet om de patiënt gegroepeerd, maar om de administratie, de röntgen, het lab, de verpleegafdeling of het specialisme. Dat maakt de systemen onwerkbaar.'

Meedoen, lid worden?
Wilt u deze discussie volgen of eraan deelnemen? Klik dan hier. Bent u nog geen lid van de LinkedIngroep en wilt u ook deze discussie volgen en met uw collega's informatie uitwissen, meld u dan aan. De groep staat alleen open voor zorgbestuurders, -managers, toezichthouders en andere leidinggevenden in de zorg: Zorgmarkt.net: Word lid.

Reageer op dit artikel