nieuws

Kwart werknemers ervaart bezuinigingen op catering en schoonmaak

Geen categorie

Een kwart van werkend Nederland ervaart bezuinigingen op het gebied van catering en schoonmaak op het werk. Ook bezuinigingen op andere facilitaire diensten zijn merkbaar voor de werknemer. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest Services en de Academy of Facility Management van NHTV Breda. Met name op het gebied van schoonmaak worden bezuinigingen ervaren. 26,5% […]

Een kwart van werkend Nederland ervaart bezuinigingen op het gebied van catering en schoonmaak op het werk. Ook bezuinigingen op andere facilitaire diensten zijn merkbaar voor de werknemer. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest Services en de Academy of Facility Management van NHTV Breda.

Met name op het gebied van schoonmaak worden bezuinigingen ervaren. 26,5% van de werknemers heeft het gevoel dat de werkgever hierop is gaan bezuinigen.

Ook de cateringvoorziening wordt zo ervaren: 24,5% geeft aan dat hierop lijkt te zijn bezuinigd. Receptiediensten (15,3%) en beveiliging (9,7%) worden in mindere mate als bezuinigingspost ervaren.

Opvallend is dat in hetzelfde onderzoek naar voren is gekomen dat 68% van de Nederlandse werknemers zegt het belang in te zien van facilitaire dienstverlening. Zij geven aan dat zij hun werk goed kunnen uitvoeren door de aanwezigheid van facilitaire diensten.

Dit percentage is nog hoger in de zorgsector: meer dan 78% zegt dat facilitaire diensten ervoor zorgt dat het werk goed gedaan kan worden. In deze sector worden echter ook de meeste bezuinigingen ervaren: 37,5% geeft aan het gevoel te hebben dat de werkgever in de afgelopen periode op schoonmaak te hebben bezuinigd.
Ook bij de overige facilitaire diensten in deze sector worden bezuinigingen door de werknemer ervaren (catering 30,4%, beveiliging 13,6% en receptiediensten 22,5%).

 

Reageer op dit artikel