nieuws

Mediawand van 12 meter voor schouwburg Rotterdam

Geen categorie

De Rotterdamse gemeenteraad geeft definitief groen licht gegeven voor de verbouwing van de Rotterdamse Schouwburg. Tijdens de zomersluiting van de schouwburg, van 30 juni 2010 tot en met 1 oktober 2010, zullen de entree en de publieksruimten ingrijpend worden veranderd met als blikvanger een wandvullend ‘tv-scherm'. Deze 12 meter brede mediawand zal als digitaal podium […]

De Rotterdamse gemeenteraad geeft definitief groen licht gegeven voor de verbouwing van de Rotterdamse Schouwburg. Tijdens de zomersluiting van de schouwburg, van 30 juni 2010 tot en met 1 oktober 2010, zullen de entree en de publieksruimten ingrijpend worden veranderd met als blikvanger een wandvullend ‘tv-scherm'.

Deze 12 meter brede mediawand zal als digitaal podium fungeren voor mediakunstenaars, talkshows en registraties van festivals en voorstellingen uit de hele wereld.

Het gebouw wordt verbouwd omdat de inrichting niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen die worden gesteld aan de functionaliteit en publieksbeleving.

Na de verbouwing is de schouwburg de hele dag toegankelijk als stadscafé. Dagelijks is het publiek vanaf 11.00 uur welkom voor een drankje of een hapje. Maar men kan ook draadloos internetten of inleidingen, optredens en mediapresentaties bijwonen.

Door de verplaatsbare inrichtingselementen (kassa- en bareiland, tribune) en de mediawand over de hele breedte van het pand wordt de foyer zowel citylounge als extra podium.

Door de openheid en de programmering in de foyer is de schouwburg goed te zien op het Schouwburgplein.

Het totale budget bedraagt 4,2 miljoen euro waarvan de gemeente 2,5 miljoen euro bijdraagt. Daarnaast komen voor het project financiële middelen vrij uit de meerjarenonderhoudsplanning van het OBR en de Rotterdamse Schouwburg en bijdragen van fondsen en sponsors.

Reageer op dit artikel