nieuws

Meer werknemers detailhandel frauderen

Geen categorie

Winkeliers hebben het afgelopen jaar ruim vierhonderd voormalige werknemers ingevoerd in het Waarschuwingsregister voor fraude, tegen iets meer dan 250 in 2008. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). Volgens een woordvoerder van de FAD wordt er daadwerkelijk meer gefraudeerd en is de stijging niet toe te schrijven aan een […]

Winkeliers hebben het afgelopen jaar ruim vierhonderd voormalige werknemers ingevoerd in het Waarschuwingsregister voor fraude, tegen iets meer dan 250 in 2008. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD).

Volgens een woordvoerder van de FAD wordt er daadwerkelijk meer gefraudeerd en is de stijging niet toe te schrijven aan een toegenomen populariteit van het register. ‘We schatten de schade door fraude het afgelopen jaar voor de hele detailhandel op 180 miljoen euro.' Het jaar ervoor was het 170 miljoen euro. Er is sprake van fraude wanneer een werknemer uit is op financieel gewin ten koste van de baas.

Reageer op dit artikel