nieuws

Miljoen euro subsidie voor betere nachtzorg

Geen categorie

Brainport Health Innovation ontvangt van Provincie Noord-Brabant een miljoen euro subsidie vanuit het programma Slimme Zorg. Het geld is bestemd voor het, door inzet van techniek, beter en efficiënter organiseren van de nachtzorg in de regio's Eindhoven en de Kempen.

Het gaat om het project Zorgcirkels! van Brainport Health Innovation. Alle nachtelijke oproepen in een wijk of dorp komen straks binnen bij een geavanceerde zorgcentrale die het mogelijk maakt dat telkens de dichtstbijzijnde hulpverlener wordt ingeschakeld van één van de zorgaanbieders die in het gebied actief zijn.
Tal van zorgaanbieders en kennisinstellingen uit Zuidoost-Brabant nemen aan het project deel. Samen bieden ze zo het hoofd aan een toenemende zorgvraag, een teruglopend personeelsaanbod en aan de verwachte bezuinigingen in de gezondheidzorg. De projectdeelnemers is er veel aan gelegen de kwaliteit van de zorg overeind te houden en mensen de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, ook als zij behoefte hebben aan extra ondersteuning of toezicht. Het gezamenlijk organiseren van de nachtzorg verlaagt bovendien de kosten voor de individuele organisaties.

Samenwerkingsverband
Het samenwerkingsverband bestaat uit Lunet Zorg, RSZK, St. Joris, SVVE de Archipel, Valkenhof, Vitalis-Zorggroep, Zuidzorg, Holland Innovative, Fontys, ROC Eindhoven, SRE, Zorgbelang Brabant en Brainport Health Innovation.

Reageer op dit artikel