nieuws

Mogelijk acties in zorg

Geen categorie

De werkgevers in de zorg hebben tien dagen de tijd om in te gaan op de cao-eisen van de vakbonden. Gebeurt dat niet, komen er acties. De vakbonden hebben dinsdag 6 juli 2010 in Utrecht een ultimatum van die strekking aangeboden aan de werkgevers.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 400.000 werknemers in de verzorgings- en verpleeghuizen en de thuiszorg zitten al een tijd muurvast. Het laatste gesprek was op 7 juni. De bonden eisen onder meer koopkrachtbehoud, wat neerkomt op 1,5 procent meer loon op jaarbasis. Ook willen zij dat 55-plussers alleen op vrijwillige basis nachtdienst hoeven te doen.

Ultimatum
Het ultimatum werd dinsdag aangeboden tijdens een ludieke actie bij verpleeghuis Tamarinde in Utrecht. Met hoogwerkers werd een enorm spandoek voor het pand gehangen met de tekst: 400.000 medewerkers in de zorg laat je niet vallen.
Als er acties komen, is het uitgangspunt dat patiënten er niet onder mogen lijden, zegt een zegsman van Abvakabo FNV.

Zie ook: 'Zorgwerkgevers komen met nieuw cao-aanbod – Bonden teleurgesteld'.

Reageer op dit artikel