nieuws

NMa onderzoekt glazenwassersbranche

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt mogelijk illegale praktijken bij glazenwassersbedrijven. De toezichthouder heeft sterke vermoedens dat door glazenwassers overtredingen van de Mededingingswet zijn begaan. Het kan daarbij gaan om verboden prijsafspraken of het afschermen van de markt. De woordvoerster wil er verder niets over zeggen zolang het onderzoek nog loopt. Enige jaren terug nog deed […]

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt mogelijk illegale praktijken bij glazenwassersbedrijven.

De toezichthouder heeft sterke vermoedens dat door glazenwassers overtredingen van de Mededingingswet zijn begaan. Het kan daarbij gaan om verboden prijsafspraken of het afschermen van de markt. De woordvoerster wil er verder niets over zeggen zolang het onderzoek nog loopt.

Enige jaren terug nog deed Justitie een onderzoek naar fraude en afpersing in de particuliere glazenwassersbranche in Den Haag. In 2006 zijn toen circa 25 verdachten opgepakt. Ze zouden glazenwassers onder bedreiging hebben gedwongen geld te betalen om in bepaalde straten de ramen te mogen lappen. Ook de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD was bij het onderzoek betrokken.

Bron: ANP

 

Reageer op dit artikel