nieuws

Simuleren DOT van start

Geen categorie

De NVZ start binnenkort met een groot deel van de ziekenhuizen met het testen van DOT. De doelstelling van DOT is om per 1 januari 2012 te starten met declaratie op basis van zorgproducten.

De afgelopen maanden zijn er vraagtekens geplaatst bij de kwaliteit van DOT. Daarom heeft de NVZ een simuleringstraject ingezet om te toetsen of DOT werkbaar is voor de ziekenhuizen. Op dinsdag 19 juli heeft de eerste stuurgroepvergadering plaatsgevonden. In dit overleg zijn afspraken gemaakt over de wijze waarop wijzigingsverzoeken ingediend kunnen worden bij DBC-onderhoud. De uiterlijke deadline hiervoor is 1 november 2010. Op dit moment wordt de groep ziekenhuizen samengesteld. In september hoopt de NVZ de eerste resultaten met de participerende ziekenhuizen te kunnen bespreken. Voor meer informatie: Brenda van den End: b.vanden.end@nvz-ziekenhuizen.nl.

Reageer op dit artikel