nieuws

Werkgevers willen van middelloonpensioen af

Geen categorie

Werkgevers zien steeds minder in het gangbare middelloonpensioen. Dit meldt De Telegraaf op basis van onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC). Eenderde van de werkgevers verwacht dat de bestaande regeling binnen hun bedrijf, waarin de hoogte van de pensioenuitkering van tevoren afgesproken is (het defined-benefitstelsel), over tien jaar niet meer bestaat.

De werkgevers zien meer in een opzet waarbij medewerkers meer risico lopen. De ingelegde premie staat weliswaar vast, maar de hoogte van het pensioen is dan onzeker.Uit het PwC-onderzoek onder 178 bedrijven blijkt dat de overgrote meerderheid van de werkgevers zich nog steeds verantwoordelijk voelt voor een goed pensioen van hun werknemers.

Pensioendeskundige Adrian Jones zegt dat de druk op de defined-benefitregelingen de laatste jaren flink is toegenomen: ‘Een flink aantal pensioenpotten kampt met een tekort, waardoor bedrijven een extra storting moeten doen. Ondernemers zijn daar niet gelukkig mee, omdat dit leidt tot een lagere bedrijfswinst.'

Hier leest u het volledige artikel uit De Telegraaf.

Reageer op dit artikel