nieuws

Bonus van 40.000 voor Van Praet

Geen categorie

Voormalig directeur Johan van Praet van Aveleijn kreeg vorig jaar een bonus van veertig mille voor behaalde resulaten in 2008. Naast zijn jaarsalaris van twee ton en een door de rechter toegekende ontslagvergoeding van nog eens twee ton kostte de arbeidsplaats van Van Praet 474.000 euro aan bruto-inkomen. Dat meldt dagblad Tubantia.

De toegekende bonus was tot op heden niet bekend, maar blijkt uit de jaarrekening die Aveleijn heeft gedeponeerd. Van Praet kwam recht tegenover de raad van toezicht en de ondernemingsraad te staan, na een door de rvt toegekende geldlening. De RvT zei dat ze door Van Praet op het verkeerde been was gezet. De or wist van niets. De rechter heeft de arbeidsovereenkomst op verzoek van de rvt ontbonden.

Meer informatie:
De autoriteit: Johan van Praet, bestuurder AveleijnSDT
Rob Kievitsbosch directeur Aveleijn in Borne
Johan van Praet wordt ontslagen
Wim Gaalman uit rvt AveleijnSDT
Van Praet stort omstreden lening terug
Johan Praet krijgt maar twee ton mee
Ex-directeur Aveleijn wil driekwart miljoen 
–  Bestuurscrisis Aveleijn verscherpt zich
Wet tegen leningen aan zorgbestuurders
Bussemaker: 'Zorginstelling mag geen lening verstrekken'
Zorgdirecteur stapt niet op na renteloze lening

Reageer op dit artikel