nieuws

Honderden werkgevers moeten deeltijd-WW terugbetalen

Geen categorie

Ruim driehonderd werkgevers moeten WW-gelden terugbetalen, omdat ze werknemers in de deeltijd-WW hebben ontslagen. Voor 544 werknemers volgde ontslag terwijl hun werkgever juist financiële steun had gevraagd om ze in dienst te kunnen houden. Dat schrijft het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Het ANP haalt de cijfers uit antwoorden van demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) op vragen van de PVV over mogelijk misbruik van de deeltijd-WW. Bedrijven die door de economische crisis hun personeel niet willen ontslaan maar tijdelijk minder willen laten werken, kunnen daarvoor sinds meer dan een jaar een beroep doen op deeltijd-WW.

Tussen april 2009 en augustus 2010 vroegen ongeveer 6800 bedrijven deeltijd-WW aan. De regeling is voor in totaal 70.000 werknemers toegepast. Eind juli 2010 was de deeltijd-WW voor ruim de helft van hen weer beëindigd. In totaal 3751 werknemers verloren alsnog hun baan en belandden in de reguliere WW.

Reageer op dit artikel