nieuws

Intelligent textiel en andere zorgproducten

Geen categorie

Vijftien Brabantse projecten ontvangen in totaal 300.000 euro van de provincie om vernieuwende producten en diensten voor de zorg te ontwikkelen. De projecten geven onder andere een impuls aan de ontwikkeling van 'intelligent textiel', nieuwe producten en diensten om een gezonde levensstijl te ondersteunen en nieuwe bouw-, interieur- en verlichtingsconcepten voor chronisch zieken. De provincie wil hiermee innovaties bij mkb-bedrijven stimuleren en die innovaties inzetten voor een betere gezondheidszorg in Brabant.

Aanjaagprojecten
De projecten van ondernemers en kennis- en zorginstellingen uit heel Brabant starten nu met het doen van marktonderzoek, het smeden van samenwerkingsverbanden en het maken van businessplannen. Er zijn sinds de start van het programma 38 projecten ingediend bij het programma 'Innovatieve Acties Brabant 4' (IAB-4). Hieruit zijn 15 projecten geselecteerd als 'aanjaagproject' en hebben de financiële injectie ontvangen. De aanjaagprojecten geven een impuls aan de ontwikkeling van een brede waaier van innovatieve producten en diensten. De aanjaagprojecten worden in de tweede helft van 2010 uitgevoerd.

IAB-4:Marktkansen en vernieuwing in de zorg
De focus van IAB-4 ligt op de in Brabant steeds meer voorkomende chronische aandoeningen dementie, diabetes en aandoeningen aan de luchtwegen (COPD). IAB-4 heeft tot doel om mensen met één of meer van deze aandoeningen te helpen om regie over hun eigen leven te behouden en beter te blijven deelnemen in de maatschappij. De innovatiekracht van Brabantse bedrijven wordt hiervoor benut en gestimuleerd. Het mes snijdt zo aan twee kanten: nieuwe marktkansen voor bedrijven en meer vernieuwing in de zorg.

Uitvoering
De uitvoering van het programma is in handen van de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij de BOM of www.innovatieveactiesbrabant.nl.

Reageer op dit artikel