nieuws

Ziekte verlengt verblijf in de WW niet meer

Geen categorie

Je ziek melden terwijl je een WW-uitkering ontvangt heeft in de toekomst geen invloed meer op de einddatum van die uitkering. Ook voor mensen die ziek zijn op het moment dat de arbeidsovereenkomst eindigt, verandert de oorspronkelijke einddatum van de WW-uitkering niet. Demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een wetsvoorstel waarin dit staat vandaag aan de Tweede Kamer aangeboden.

Nu is het nog zo dat het aantrekkelijk kan zijn voor WW-gerechtigden om zich ziek te melden terwijl ze een uitkering ontvangen. De einddatum van het recht op een uitkering wordt verlengd met de periode waarin de (aanstaande) werkloze ziek is. Met het wetsvoorstel van Donner is dat voorbij.

Ook wordt geregeld dat de loon- en verhaalssanctie geldt voor de werkgever van personen die aanspraak maken op een Ziektewet-uitkering, als deze werkgever zijn re-integratieverplichtingen niet is nagekomen.

Daarnaast wordt in het wetsvoorstel een nieuwe manier voorgesteld voor de verrekening van inkomsten uit arbeid tijdens het recht op een uitkering op grond van de Ziektewet.

Reageer op dit artikel