nieuws

6 september: start Week van de Alfabetisering

Geen categorie

Vandaag start de zesde editie van de Week van de Alfabetisering. Een week die door middel van ludieke acties verspreid over Nederland aandacht vraagt voor het belang van taal, lezen en schrijven: de benodigde basisvaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving. De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week van […]

Vandaag start de zesde editie van de Week van de Alfabetisering. Een week die door middel van ludieke acties verspreid over Nederland aandacht vraagt voor het belang van taal, lezen en schrijven: de benodigde basisvaardigheden om mee te kunnen doen in de samenleving.

De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week van UNESCO's Wereldalfabetiseringsdag op 8 september. Het thema van deze week is: Samen werken aan geletterdheid draait om twee letters: NU!

De Week wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer informatie over activiteiten: www.weekvandealfabetisering.nl/

Reageer op dit artikel