nieuws

Acties dreigen bij Alliance Healthcare

Geen categorie

Medewerkers van medicijnverstrekker Alliance Healthcare dreigen in actie te komen. Vakbond CNV Vakmensen geeft het bedrijf tot 1 oktober de tijd in te gaan op de eisen voor de nieuwe cao. Doet het dat niet, dan volgen acties, zei CNV-onderhandelaar Eric Aarts woensdag 22 september 2010.

De vakbond eist een loonsverhoging van 1,25 procent vanaf 1 juli 2010, de datum waarop de vorige cao afliep. Alliance Healthcare biedt echter 1 procent vanaf 1 oktober. Daarnaast ziet de CNV-bond verslechteringen in het voorstel van de directie. Zo verdwijnen toeslagen en wordt de ouderenregeling afgebouwd.

Bezuiniging
Bij het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Den Bosch heeft, is onlangs fors bezuinigd. Circa 150 mensen verloren hun baan. 'Er is toen veel gevraagd van de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de mensen', zei Aarts. 'Iedereen had verwacht dat de werknemers hiervoor beloond zouden worden. Het bedrijf staat er financieel goed voor, dus het kan ook.'

Stipheidsacties
De vakbond denkt om te beginnen aan stiptheidsacties. Ongeveer zevenhonderd mensen vallen onder de cao. De medewerkers van de Kringapotheken, die onderdeel zijn van Alliance Healthcare, vallen niet onder deze cao.

Reageer op dit artikel