nieuws

Acties dreigen in jeugdzorg

Geen categorie

Werknemers in de jeugdzorg gaan actievoeren, als werkgeversorganisatie MOGroep niet tegemoetkomt aan de cao-eisen van de vakbond. Vakbond Abvakabo FNV heeft de werkgever woensdag 1 september 2010 een ultimatum gesteld. De MOGroep krijgt tot 16 september de tijd om op de eisen in te gaan.

De onderhandelingen over de nieuwe cao zijn voornamelijk stukgelopen op het onderwerp salaris. De bonden willen een eejarige cao en pleiten voor een loonstijging van 1,25 procent voor 2010.
De werkgever wil een tweejarige cao en biedt een loonstijging van 2,1 procent gespreid over twee jaar, plus een eenmalige loonsverhoging van 0,5 procent in 2011. De vakbond vindt dat te weinig, omdat het onder het niveau van de inflatie ligt.
Onder de cao vallen 30.000 werknemers.

Reageer op dit artikel