nieuws

Beloningsbeleid banken scherper onder de loep

Geen categorie

Toezichthouders gaan scherper controleren of het beloningsbeleid bij financiële instellingen zoals banken deugt. Het beleid mag niet leiden tot een onzorgvuldige behandeling van klanten of het nemen van onaanvaardbare risico's. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel hierover.

Het toezicht zal worden uitgevoerd door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Naar verwachting zal het besluit 1 januari in werking treden. De regels horen bij een pakket van nationale maatregelen om tot een gematigd beloningsbeleid te komen in de financiële sector.b Perverse beloningsprikkels worden wereldwijd gezien als een van de oorzaken van de financiële crisis.

Lees hier het volledige persbericht: Besluit beheerst beloningsbeleid

Reageer op dit artikel