nieuws

Besparen op printkosten

Geen categorie

Recentelijk hebben printerfabrikanten de prijzen van hun originele inktcartridges voor printers verhoogd. Wat kun je doen om te besparen op printerkosten? 1. aanschaf printer. De eerste stap is het bepalen van de operationele kosten. Er is een site die dat precies uitrekent: http://www.printer.com. Op basis van een aantal stappen, zoals het aantal pagina's, wel of […]

Recentelijk hebben printerfabrikanten de prijzen van hun originele inktcartridges voor printers verhoogd. Wat kun je doen om te besparen op printerkosten?

1. aanschaf printer. De eerste stap is het bepalen van de operationele kosten. Er is een site die dat precies uitrekent: http://www.printer.com. Op basis van een aantal stappen, zoals het aantal pagina's, wel of geen kleur, wel of geen foto's afdrukken, verschijnt een advies: een selectie met de voordeligste printers. Dat gebeurt op basis van een berekening van verbruikskosten.

2. de keuze van het lettertype. Printer.com heeft uitgerekend dat het lettertype Century Gothic het minste inkt verbruikt.

3. Een andere besparingstip is het terugschroeven van de afdrukkwaliteit van minder belangrijke printjes zoals emailtjes en proefprints. Een andere voor de hand liggende manier is het goed nalezen van de pagina en de preview-functie gebruiken voordat op de printknop wordt gedrukt.

Reageer op dit artikel