nieuws

Beveiligers moesten medicijnen verstrekken

Geen categorie

Medewerkers van een beveiligingsbedrijf uit Apeldoorn is gevraagd om in een opvangcentrum voor asielzoekers in Veenhuizen medicijnen aan minderjarigen te verstrekken. Dat meldde de CNV Dienstenbond. De beveiligers is gevraagd medicijnen te geven aan alleenstaande minderjarige asielzoekers tijdens de ramadan. De medicijnen worden na het eten verstrekt. Moslims eten tijdens de ramadan na zonsondergang. ‘Er […]

Medewerkers van een beveiligingsbedrijf uit Apeldoorn is gevraagd om in een opvangcentrum voor asielzoekers in Veenhuizen medicijnen aan minderjarigen te verstrekken. Dat meldde de CNV Dienstenbond.

De beveiligers is gevraagd medicijnen te geven aan alleenstaande minderjarige asielzoekers tijdens de ramadan. De medicijnen worden na het eten verstrekt. Moslims eten tijdens de ramadan na zonsondergang. ‘Er was zo laat geen zorgverlener aanwezig en dus moesten de beveiligers het maar doen', zei bestuurder Roderik Mol van de dienstenbond.

Beveiligers hebben volgens hem geweigerd. In een brief aan de dienstenbond geeft het beveiligingsbedrijf aan dat medicijnen nooit daadwerkelijk zijn verstrekt, aldus Mol.

Jade Zorggroep verzorgt de begeleiding van de minderjarige asielzoekers. Een woordvoerder zegt dat er geen opdracht aan beveiligers is gegeven om medicijnen te verstrekken, omdat volgens het beleid derden onbevoegd zijn om dit te doen.

Reageer op dit artikel