nieuws

Bijeenkomsten over Standard Business Reporting

Geen categorie

Voor wie meer wil weten over het standaardiseren en vereenvoudigen van het opstellen en aanleveren van verplichte financiële rapportages met Standard Business Reporting (SBR) worden in oktober diverse bijeenkomsten gehouden op initiatief van het SBR Programma.

SBR is een toekomstvaste aanpak voor het vastleggen van gegevens in een bedrijfsadministratie. Deze gegevens zijn door SBR eenduidig en herbruikbaar voor rapportages voor de Belastingdienst, Kamer van Koophandel, het CBS en de banken.

SBR kan al gebruikt worden voor :

  • OB aangifte
  • ICP opgaaf
  • Aangifte Vennootschapsbelasting
  • Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers
  • Verkorte aangifte Vennootschapsbelasting 2010
  • Verkorte aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers 2010

 

SBR is ontwikkeld door de Nederlandse overheid in samenwerking met intermediairs, softwareleveranciers en ondernemers, met als doel de lastendruk te verminderen, maar ook efficiency- en van de kwaliteitsverbetering van rapportages.

Tijdens de bijeenkomsten probeert het Buereau SBR antwoord te geven op allerlei praktische vragen en wordt duidelijk gemaakt hoe bedrijven steun kunnen krijgen van het Bureau SBR.

De bijeenkomsten zijn op 6 oktober (Roermond), 7 oktober (Breda), 13 oktober (Assen) en 14 oktober (Bussum)

Reageer op dit artikel